Op circa 2.5 uur rijden vanaf Utrecht ligt het geneeskrachtige zoutwater- en modderbad Bad Sassendorf. Zout wordt de trend van 2011. Met zouttherapie en in zoutgrotten worden reumaklachten, huidklachten en klachten aan de luchtwegen verlicht.

In Bad Sassendorf, gelegen in Westfalen vlakbij Soest, Duitsland, kun je de weldaad van zoutwater zelf ervaren. In het thermaal bad, SoleTherme genoemd, heeft het zoute water de heerlijke temperatuur van 33 graden. Ook in de zeezoutgrot kun je de heilzame werking van zoute lucht merken. Bij elke inademing krijg je waardevolle mineralen binnen. Als herboren kom je de grot weer uit.

Bad Sassendorf is een prima plek voor een wellnessvakantie. Er zijn uitgebreide saunafaciliteiten. Natuurlijk kun je ook kiezen uit diverse gelaatsbehandelingen en massages. De oorsprong van Bad Sassendorf is net als vele andere Duitse baden gelegen in het kuren. Als patiënt met spier- en gewrichtsklachten, of huid- en ademhalingsmogelijkheden kun je terecht in een van de klinieken of het therapiecentrum. Natuurlijke geneesmiddelen worden in combinatie met het zouthoudend water en de modder toegepast bij hydrotherapie, massages en in baden en inhalaties.

De plaats Bad Sassendorf zal je aangenaam verrassen. Alles is op loopafstand van elkaar te bereiken. Vanuit het voetgangersgebied met vakwerkhuizen, leuke winkels en aangename tearooms loop je zo het uitgestrekte kuurpark in. In dit idyllisch parklandschap heb je schilderachtige vijvers, fonteinen en thematische tuinen, zoals het rododendronpark en de rozentuin met 12.000 rozen.