Anders dan in Maart is er in Nederland al een beste kans op heerlijk voorjaarsweer, met hetzelfde gemak is er echter sprake van een verlaat voorjaar. En hoewel er de afgelopen jaren een aantal ‘zomerse’ mei’s zijn geweest is de temperatuur meestal niet hoog genoeg voor het strand of buiten zwembad.

Wie meer zekerheid wil op goed weer verlaat Nederland en reist of naar een zonnige bestemming, en anders dan in maart zijn er nu veel meer zon bestemmingen die bereikbaar zijn zonder heel ver te moeten reizen. Daarnaast valt de Mei vakantie dit jaar gunstig waardoor je met relatief weinig vrije dagen toch twee weken weg kunt in het voor seizoen, met weer alle voordelen van goedkopere vluchten en accommodaties

Eigenlijk is de hele middellandse zee lekker in mei, Portugal, Spanje Italie, Griekenland maar ook zuid Frankrijk. Vanzelf is het in Egypte ook nog goed uit te houden langs de rode zee, voordat het in de zomer echt warm gaat komen.

Voor gemak en budget zijn de all inclusieve formules in met name Turkije nog steeds in opkomst en populair voor een korte vakantie in Mei. In opkomst Kroatië.

Voor alle bestemmingen geld dat het zeewater in Mei vaak nog relatief koud is, maar de meeste resorts hebben zwembaden.

 

Meer Wanneer waarheen