Zo eind februari begin maart zijn de meesten wel klaar met de winter en het duurt op zich ook niet lang meer voor de lente los gaat. Maar het duurt nog even voordat het weer lekker strandweer is. Waar kun je in maart heen voor een korte (strand)vakantie?

Ver weg is de beste optie. Kijk naar de klimaat kaart van bijvoorbeeld Dubai en Abu Dhabi en je ziet dat het hier juist nu prima vertoeven is.  Het Caribisch gebied en de landen rond de  Indische Oceaan zijn ook prima. Antigua en Cancun gemiddeld rond de 25 graden, terwijl de Malediven een mooie 29 graden scoren.

Op lang vliegen ziet echter niet iedereen te wachten, zeker met kinderen wordt dat een kostbare zaak. En afhankelijk van de kleuter ook een vervelende. Dichter bij huis dus.

 

Europa valt eigenlijk af, de gekende zongebieden rond de middelandse zoals Griekenland en Malta zijn met een graad of 18 eigenlijk net te fris voor een strandvakantie. Hetzelfde geld ook voor de Canarische eilanden, prima bestemming maar nog net te koud voor een zon- en strandvakantie. De Canarische eilanden zijn dan ook meer iets voor een extra vakantie in de nazomer.

cape-verde

Egypte lijkt met de vakantiegebieden rond Sharm el Sheikh een betere keuze, met gemiddeld 11 uur zonneschijn in maart bij een gemiddelde temperatuur van rond de 21 graden – ideaal om te zonnen en toch niet te warm voor  kinderen. Iets koeler is het in Hurghada, maar met wat geluk gaat het hier toch nog richting de 24 graden, al heeft minder zon dan Sharm el Sheikh.

Als je niet meteen een strandvakantie zoekt, maar gewoon prettig weer, cultuur en een hapje lekker eten is wellicht Marrakesh in Marokko een optie: 22 graden op de thermometer overdag, alleen kan het hier ’s avonds gevoelig afkoelen.

Iets verder weer heb je dan Gambia en de Kaapverdische eilanden. Bij de laatste is het eigenlijk altijd goed weer alleen heb je in maart kans op stofwolken.

Conclusie voor zon naar Egypte en voor een trip naar Marokko of heb je andere suggesties?

 

Iets later weg lees dan : Zonvakantie in Mei meer Wanneer waarheen