Op zoek naar een vakantiebestemming waar u nog lang over na zult dromen? Een land waar de cultuur nog echt en puur is? Denk eens na over een reis naar Noord-Afrika. Kies voor een vakantie naar Marokko, het land waar sprookjes werkelijkheid worden.

Sprookjes vakantie Marokko

Marokko biedt een sfeer van de sprookjes van Duizend-en-één-Nacht. Een vakantie naar Marokko geeft u de mogelijkheid uzelf te wanen in de omgeving waarin Sheherazade koning Sjahriar elke avond een magisch sprookje vertelde. Ze wist hierdoor haar executie uit te stellen met maar liefst 1.001 dagen. Marokko heeft de magie van deze sprookjes nooit verloren en laat u hier graag aan ruiken in een reis naar Marokko. Een vakantie naar Marokko is daarnaast niet compleet zonder bezoek aan Marrakech. Deze stad staat bol van de prachtige verhalen over de geschiedenis van Marokko, maar het is ook een erg hippe winkelstad. Een bezoek aan het Jmaa-el-Fna plein tijdens een vakantie naar Marokko is de uitgelezen gelegenheid om de typisch Marokkaanse sfeer te proeven in het centrum van de stad. Geniet van een kopje muntthee terwijl er op het plein dansers, acrobaten en slangenbezweerders bij elkaar komen om de toestromende mensen te vermaken tijdens hun vakantie in

Tradities vakantie Marokko

Tijdens een reis naar Marokko is het ook aan te bevelen een kijkje te nemen in Fez. Hier bevindt zich het spirituele en culturele centrum van het Marokko zoals dit vroeger bestond. De tradities worden hier nog volop in ere gehouden in de Andalusische moskee en de Medersa Es Sahrij. Hier vindt u tevens prachtige mozaïeken en stucwerk. Twee andere steden om aan te doen tijdens een vakantie in Marokko zijn Rabat, de hoofdstad van Marokko, en Casablanca. Casablance is de grootste stad van Marokko met de belangrijkste haven van het land aan de Atlantische Oceaan en verdient daarom zeker een bezoek tijdens een reis door Marokko.

Zon en zee vakantie Marokko

Naast cultuur biedt een vakantie in Marokko ook de mogelijkheden om te genieten van de zon en de zee. Er liggen prachtige stranden bij Cap Spartel en de grotten van Hercules. De baaien in Tanger worden bestempeld als mooiste van de middellandse. Het unieke hier is dat er ’s ochtends kan worden gezwommen in de Atlatische Oceaan, terwijl ’s middags de Middellandse zee wacht op een duik. Al met al biedt een vakantie naar Marokko alles waar een vakantieganger doorgaans naar op zoek is. Het land staat vol met cultuur en andere bezienswaardigheden. Aan de andere kant kan er tijdens een reis door Marokko heerlijk worden ontspannen in de zee of op het strand. Voor ieder wat wils en dat alles overgoten met de sprookjessfeer van duizend-en-één-nacht.