Naast cultuur, natuur en stranden heeft Thailand ook onder water heel wat te bieden. De tropische wateren nodigen uit voor snorkelen of duiken.

De Similan Eilanden

De Similan bestaan uit negen eilanden waarvan een groot deel nationaal park is. De eilanden bestaan uit graniet bedekt met tropische jungle. De langgerekte ligging van de eilanden maakt het een van de meest diverse en sfeervolle duikbestemmingen van Thailand. Onder water vind je een breed scala aan tropische vissen, waarschijnlijk meer dan enig ander gebied van Thailand met luipaard en witpunthaaien worden bijvoorbeld regelmatig gezien. Er zijn ook de bizarre buisvissen, schildpadden en de gigantische Bultkoppapegaaivis. De helderheid van het water maakt het een geweldige locatie voor onderwaterfotografie en er zijn duikmogelijkheden voor complete beginners tot duikers met ervaring op zoek naar uitdagingen.

Koh Samui

Koh Samui is sinds de jaren 70 uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming aan de oostkust van Thailand. Het ligt relatief beschut in vergelijking met de rest van de kust door het positie in de Golf. Door deze ligging zijn de duikmogelijkheden het hele jaar door uitstekend Sail Rock en Chumphon Pinnacle zijn de meest bekende duikplekken en bieden mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren duikers. Ook voor snorkelaars is er in de kleine grotten en baaien met ondiep water volop te ontdekken. Zwem tussen fuseliers, snappers , maanvissen, barracuda’s en roggen.

Phi Phi Eilanden

De Phi Phi eilanden bestaan ​​uit Phi Phi Don en Phi Phi Leh, twee schilderachtige, prachtige eilanden. Ze bieden een aantal van de meest interessante en indrukwekkende locaties in een onderwaterwereld van koraal en kleur. Rond de eilanden zijn talrijke duikplekken met een verschillende mogelijkheden voor avontuur onder water. Kijk uit naar zeeslangen, schildpadden, inktvissen Er lijkt een eindeloze reeks van baaien en duikplaatsen te genieten met de ruimte om vast komen te zitten in een enorm scala aan verschillende duiken avonturen. Kijk uit voor zeeslangen, groene schildpadden, inktvis, naaldvissen en luipaard haaien.

Thailand is een relatief goedkope bestemming voor je eerste duikcursus. Voor rond de 200-300 euro kun je je eerste padi’s halen