De zwangerschap is een lange periode die je voorbereid op de komst van je kindje. Het is een mooie maar ook een drukke en stressvolle periode, aangezien er veel geregeld moet worden. Het is daarom ideaal om voor de geboorte van je kleintje, er nog even met je partner tussen uit te gaan. Voor deze laatste vakantie, voor de geboorte van je eerste kind is een naam bedacht: de Babymoon. Hieronder vind je een lijst met verschillende tips die je kunnen helpen bij het plannen van je Babymoon.

Tips

  • Maak het niet te ingewikkeld, als je dagen bezig bent met verschillende excursies en uitstapjes plannen voor je Babymoon, kom je nog niet aan ontspanning toe.
  • Ben je van plan om je Babymoon in een ander land te houden? Ga dan als je met het vliegtuig reist even goed bij de vliegmaatschappij na tot hoeveel maanden zwangerschap je nog mee mag vliegen en welke papieren je mee moet nemen, sommige maatschappijen verlangen een medische verklaring dat je mag vliegen
  • Neem altijd de contactgegevens van het ziekenhuis of je verloskundige mee.
  • Boek een hotel met spa, zo kun je alle stress even achter je laten en heerlijk verwend worden en tot rust komen in de spa. Er gelden echter wel bepaalde regels voor zwangere vrouwen in de spa, je kunt bijvoorbeeld niet te lang in de sauna blijven.
  • Als je een behandeling wilt nemen in de sauna zijn er speciale massages voor zwangere vrouwen. Hier wordt je gemasseerd op de punten die tijdens je zwangerschap het meest belast worden.
  • Na de zwangerschap is het heel normaal dat de romantiek erbij in schiet dus laat je laptop thuis, zo hebben jij en je partner echt even tijd voor elkaar.
  • Je kunt het beste een Babymoon plannen als je tussen de 4 en 6 maanden zwanger bent. Omdat de ergste kwaaltjes zich vaak voordoen in de eerste drie maanden van de zwangerschap, en je buik misschien in de weg zit als je te lang wacht.
  • Als laatste tip is het belangrijk dat je geniet. Dan wordt het zeker leuk, en hebben jij en je partner een heerlijke time-out voordat de eerste kleine komt!

Travelbird heeft babymoon arrangementen, voornamelijk ‘in de buurt’