Dinsdag 27 oktober; terug naar Shanghai
Om 8 uur, na een overweldigd uitgebreid en goed ontbijt, rijden we met de bus terug naar Shanghai. Onderweg rijden we langs het grootste overdekte gebouw ter wereld; deze wordt gebruikt voor o.a. (auto) tentoonstellingen. Bij de zijde-fabriek wordt er door bus 5 aardig ingekocht (dekbedden, overtrekken, sjaaltjes, bloesjes etc) na dit bezoek stelt Bruce voor dat we (omdat er vanuit de groep vraag is om naar een markt te gaan) het programma van vandaag aanpassen; geen ‘uitgebreide’ lunch maar een snelle gezamenlijke bestelling bij KFC op een ondergrondse markt zodat er tijd overblijft om (goedkoops) te shoppen. Er gaat een gejuich en applaus voor Bruce. Op deze markt is van alles te koop; bruidsjurken, kleding, elektronica, jassen en gelukkig ook koffers. De bezoekers zijn fifty fifty toerist en Chinees; gelukkig kunnen we ons redelijk redden met Engels.
Na de markt kan Bruce ook Linda haar wens in vervulling laten gaan; we gaan met de Magnetic snelheidstrein; een halte maar we halen wel de 430 km. Een geweldige ervaring. Hierna gaan we naar Nanjing Road, dit is een gezellige winkelstraat met winkels voor ieder wat wils. Rond 18.00 uur zijn we de Bund en hebben schitteren uitzicht op de lichtjes van de Skyline. Na het diner gaan we naar een acrobaten show, de verwachting is niet hoog (we denken allemaal aan de Peking Opera) maar het is een geweldige show en iedereen geniet. Bij aankomst in het hotel is het heel erg druk (5 bussen van Sinorama) we besluiten om
eerst maar naar de bar te gaan. Het valt niet mee om wat te drinken te krijgen (1 stagiaire, kapot Creditcard apparaat en te weinig glazen) maar met veel geduld lukt het wel.