Verre Reizen

Februari is nog steeds een prima maand om Noord India te bezoek, de Taj Mahal, de thee plantages en Dehli wachten op je. India te groot? Bezoek dan Sri Lanka een compact land voor een combinatie van ontspannen, cultuur en natuur. Eigenlijk is net als in januari heel zuid-oost Azië prima te bezoeken.

Bali en Thailand zijn het bezoeken waard en beide hebben meer te bieden dan stranden alleen. Als variant kun je Cambodja bezoeken, ook hier prima stranden, de hoofdstad Phnom Penh de killing fields van de Rode Khmer en natuurlijk de tempels van Angor

In Zuid Afrika is het nu nog zomer, de herfst nadert, mooie tijd om de wijngaarden te bezoeken. Voor wild kun je op safari: in Kenia voor de grote migratie en Uganda voor Gorilla’s. Of beklim de Kilimanjaro.

Ook in Australië en Nieuw Zeeland is het nu nog prima zomerweer, terwijl de prijzen al flink lager zijn. Variatie down under: ga naar Tasmanië

Of bezoek het afgelegen Paaseiland of de bizare natuur op de Galapagos Eilanden.

Warmte maar niet zo ver weg? Bezoek Jordanië met Petra, de woestijn en de dode zee; of maak een stedentrip naar Marrakech.

Winter bestemmingen

Niet bang van een beetje kou? Bezoek Moskou in de winter. Daarnaast is het in februari nog donker genoeg om het noorderlicht te bekijken. Reis of naar noorden van Scandinavië of ga per hurtigruten. Volgens de wetenschappers is er in 2013/2014 een piek in zonnevlekken en dus een top jaar voor het noorderlicht.

Strandvakantie en winterzon

De Canarische Eilanden zijn eigenlijk nog te koud voor een strandvakantie al is het voldoende voor gewoon winterzon of een wandelvakantie in de mooie natuur van La palma of over de vulkaan op Lanzarote . Voor zon reis te toch beter af naar de Cariben.

Meer Wanneer waarheen