Denemarken is een fietsvriendelijk land, en heeft een breed aanbod aan verschillende fietsroutes door het hele land. Het is misschien niet het eerste land dat in je op komt als je aan een fietsvakantie denkt, maar Denemarken heeft vele factoren die voor een fietsvakantie belangrijk zijn.

Verschillende routes

In Denemarken kun je kiezen uit verschillende routes, er zijn regionale routes maar ook langere nationale routes. Doe een rondje oostzee met de veerboten van eiland tot eiland, of maak er een internationale trip van op de fietsroute Berlijn Kopenhagen. Het hangt er maar net vanaf hoelang je wilt fietsen en wat voor gebieden je graag zou willen zien. Op de meeste plaatsen zijn gewoon fietspaden te vinden, vaak zijn deze echter wel gedeeld met de gebruikers van de autoweg. Maar het kan ook goed zijn dat je over onverharde wegen moet fietsen.

 

Accommodaties

Tijdens je fietsvakantie in Denemarken kun je in verschillende accommodaties verblijven. Er zijn bijvoorbeeld voldoende hotels, maar ook jeugdherbergen, bed & breakfasts of campings. Daarnaast heb je primitieve groene natuurcampings onder de noemer Overnatning i det fri. Als je een lange fietstocht maakt waarbij je tussendoor in verschillende accommodaties slaapt, is een herberg een goede optie. Je betaald puur om hier te overnachten en hoeft dus niet voor allemaal extra’s te betalen waar je geen gebruik van maakt, omdat je de volgende dag alweer vroeg op de fiets stapt.

Reisorganisaties

Er zijn verschillende reisorganisaties die fietsvakanties in Denemarken aanbieden. Je kunt ervoor kiezen om een reis helemaal op maat te laten maken, zodat alles voor je geplant is. Maar je kunt er ook voor kiezen om ter plekke je accommodaties te boeken.