Het Noorderlicht of poollicht zien is een onvergetelijke belevenis! In de media is veel dan ook terecht aandacht voor het feit dat komende winter de kansen om noorderlicht te zien heel groot zijn. Er wordt veel activiteit van de zon verwacht en de afgelopen maanden bevestigen een toename van het optreden van de aurora borealis. Het noorderlicht zie je het vaakst op en rond de poolcirkel.

 

Noorderlocht boven Alaska - CC http://commons.wikimedia.org

Het zien van noorderlicht is een bijzondere ervaring en het is nu kans af te reizen naar gebieden waar het veel voorkomt: Noord-Noorwegen, IJsland en Finland. Daar het een natuurverschijnsel is en het noorderlicht is niet op afroep, u doet er dus goed aan een aangename winterse vakantie in te plannen. In de Scandinavische landen kan namelijk veel op het gebied van wintersport zoals huskysafari’s, langlaufen, Sneeuwscooter  tochten of simpel skiën, zodat u hoe dan ook een mooie vakantie heeft. Er zijn ook diverse groepsreizen beschikbaar.

Noorderlicht vereist donkere heldere nachten, bij slecht weer kun je dus sowieso lekker binnen blijven. En dat verklaart ook waarom het poollicht alleen in de winter te zien is, hoog in het noorden wordt het op deze lengtegraden simpelweg niet donker genoeg in de zomer.