Bij een stedentrip denk je misschien niet gelijk aan de mogelijkheid om per boot naar een stad te gaan. Vaak wordt gekozen om met het vliegtuig, de trein, de auto of de bus te gaan. Per boot zijn er ook meer dan genoeg opties om een stad te verkennen. Zo zijn er diverse ferries die een verbinding met Engeland onderhouden.

Een mooie stad voor een minicruise is het schilderachtige York. York is niet voor niets een van de Britse Erfgoedsteden. Tevens is de stad in 2007 uitgeroepen tot winnaar van de Europese stad voor toerisme. Dagelijks vertrekken er schepen vanaf de havens in Rotterdam en Zeebrugge in België. De afvaart is ’s avonds en de volgende morgen komen de ferries vroeg aan in York. Een minicruise is voor iedereen geschikt en een betaalbare en leuke manier om naar een stad te gaan.

York staat bekend om de grootste Gotische kathedraal van Noord Europa; de York Minster. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het spoorwegmuseum, wat tot de grootste ter wereld behoort, de paardenracebaan en het bijwonen van een musical. Het winkelaanbod is ruim. De stad is goed beloopbaar wat aangenaam vertoeven is en een ander bijkomend voordeel is dat de binnenstad autovrij is.

York is tevens zeer geschikt om te combineren met een stedentrip naar de stad Hull. Beide steden zijn makkelijk bereikbaar met een minicruise en bieden ter plaatse genoeg leuke overnachtingsmogelijkheden. Aan boord van een cruiseferry hoeft men zich niet te vervelen. Er is een restaurant aanwezig, een bioscoop en voldoende ruimte voor entertainment. Het is mogelijk om de auto mee te nemen aan boord. Op deze manier kun je nog meer van de omgeving verkennen op eigen gelegenheid.

Meer toeristisch info york