Reizen met kinderen, of ze nu peuters of tieners, is een geweldige en leven-veranderende manier te laten de kleintjes nieuwe werelden, culturen en levenswijzen te laten beleven.

Marokko is een ongelooflijk kindvriendelijk cultuur. Arabische kinderen zijn in het bijzonder bekend om de waarde die zij leggen op kinderen. Het meenemen van kinderen op een reis naar Marokko zal ogen openen en ze een beeld geven van het dagelijks leven in een modern, liberaal moslimland en zal ze een glimp laten zien van een fascinerende
Noord-Afrikaans land dat historisch gezien altijd het kruispunt van Afrika, Europa en Amerika is geweest.

Vele ouders voor u kunnen u melden dat ze tijdens het reizen in Marokko met hun kinderen een zeer prettige sfeer voelden. Zo waren de lokale Marokkanen open, spraken meer met hun en behandelde hun zeer vriendelijk. Het meenemen van kinderen is op deze manier een toegangspoort tot het bereiken van veel Marokkaanse mensen.

Vraag bij uw (Marokkaanse) touroperator hoe oud uw kinderen zijn en wat hun interesses en belangen zijn. Als zij genieten van outdoor activiteiten, kan uw touroperator bijvoorbeeld een reis plannen om te wandelen, bergbeklimmen en raften. Op deze manier zal uw energieke twaalfjarige constant bezig worden gehouden. Als uw tienerdochter geniet van winkelen, zal een speciale reis naar de souks in Marrakesh haar goed doen, even als een bezoek aan het supergrote en moderne winkelcentrum in Casablanca.

Nadelen

Marokko is een land met een warm klimaat, houd hier rekening mee bij het meenemen van kinderen. Kies bij het boeken een periode uit wanneer het niet zo warm is. Vermijd het boeken in de zomermaanden, temperaturen komen dan meestal boven de 40 graden Celsius uit. Dit is vaak te warm voor jonge kinderen.