Kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Vooral het spartaanse gedoe, slapen op een hard matje in een koepeltentje dat met iedere windvlaag dreigt op te stijgen, het koken op een butagasstelletje dat continu omvalt en de camping in lichterlaaie dreigt te zetten kan niet altijd op onverdeelde sympathie rekenen. Om maar te zwijgen van die nachtelijke wandeling met een toiletrol onder je arm als je naar het toilet moet. Toch zijn er veel redenen om wel te gaan kamperen: je zit vaak midden in de natuur en dat is weer eens wat anders dan in een hotelletje midden in een stadscentrum (met de hele nacht lawaai van toeterende auto’s en scheurende scooters). Door de voordelen van kamperen te combineren met de luxe van een hotel is er nu een nieuwe trend: glamping.

Glamorous

Dat is een samenvoegsel van de woorden glamorous en camping. Een compleet ingerichte bungalowtent op een camping met alle faciliteiten, zoals een normaal tweepersoonsbed en een volledig ingerichte keuken. Niets dat je zelf hoeft op te zetten, vergelijkbaar met een gewoon vakantiehuisje, alleen veel goedkoper. Je krijgt voor de helft van het geld van een hotelovernachting een compleet ingerichte bungalowtent midden in de mooie natuur. Daarnaast zijn er altijd meerdere zwembaden en andere sportfaciliteiten op het campingterrein te vinden.

Lago Maggiore

Een van die luxe campings, Camping Isolino van Selectcamp,  vind je bij het Lago Maggiore. Dit wordt wel gezien als het mooiste meer van Italië. Het is de favoriete plek van rijke Italianen en de jetset. Rond Lago Maggiore en op de Borromeïsche eilanden in het meer zijn mooie palazzo’s gebouwd. Het meer is omringd door hoge bergen en het heeft schitterende zandstranden. In Valle Formazza zie je één van de grootste watervallen van Europa.

In de omgeving kun je wandelen door bossen, de bergen ingaan of een bezoek brengen aan de grootste openluchtmarkt van Italië in het dorpje Luino. Locarno en Ascona zijn bekend om hun international film- en jazz-festival. Er zijn veel mogelijkheden voor watersport en op de camping zelf is een groot zwembad.

Gardameer

Langs de oevers van het Gardameer ligt Camping Bella Italia, temidden van middeleeuwse dorpjes, Romeinse ruïnes en kastelen. De lucht ruikt naar de citrusvruchten die hier groeien, temidden van olijfbomen en oleanders.

Luxe Lodgetent van Selectcamp op bella italia

Zowel voor de actieve vakantiegangers (zwemmen en watersporten) als de liefhebbers van wijn en culinaire specialiteiten is dit een plaats waar niemand zich hoeft te vervelen. De camping ligt vlakbij Peschiera de la Garda, waar je het middeleeuwse fort kunt bezoeken of rondlopen door het autovrije centrum.