Een bezoek aan Londen met kinderen is wellicht niet het eerste wat in je opkomt als je nadenkt over een leuk dagje uit. Toch is er in (elke) grote stad ook voor kinderen, jong maar ook wat ouder, ruim voldoende te beleven.

Verdeel de dag, een hele dag Tate modern zal vrijwel elk kind teveel worden, menig volwassen trouwen ook. Ga shoppen – het luxe harods is zeker een avontuur op zich en dan helemaal  hamleys de 250 jaar oude speelgoedwinkel, lunch in een park bij een speeltuin en sluit af met een kort bezoek aan een museum. Duur? Hoeft niet meteen, veel musea zijn gratis te bezoeken.

Tips

The Science Museum

Dit museum is meteen een voorbeeld van een gratis museum. Naast de altijd indrukwekkende vliegtuigen en stoomtreinen die in dit museum te zien zijn, is er ook een ruime verzameling aan ‘doedingen’ om zelfs kleuters en peuters te vermaken.

London Aquarium

Exotische vissen hebben een flinke aantrekkingskracht op kinderen, en dan moeten de haaien nog komen. Het aquarium is geen goedkoop uitje, maar check de site voor aanbiedingen en combinatie tickets ( bijvoorbeeld met the Londen Eye dat er pal naast ligt)

Coram’s Fields

Gelegen in het centrum van Londen is dit een heerlijke plek voor jonge kinderen om te spelen. Het heeft een waterspeelpartij, picknickplaatsen, een kinderboerderij en een speeltuin met glijbanen en zandbakken. De toegang is gratis en volwassen zijn alleen welkom met kinderen. Meer info

Diana’s Memorial Playground

Nog een speeltuin voor kinderen tot 12 jaar, en voor de volwassen eet- en zitgelegenheid. Onderdeel van Kensington Gardens hetgeen weer in het verlengde van het beroemde hide park te vinden is.

Museum of Childhood

Museum helemaal gericht op kinderen, met gratis entree. Tentoonstellingen, activiteiten en verhalenvertellers.

London Transport Museum

Alles wat ooit rondreed in Londen is hier vinden, van paard en wagen tot de underground. Kaartjes voor dit museum zijn een jaar geldig, dus je kunt een bezoek opsplitsen over meerdere dagen, mocht het bevallen.

Battersea Park Children’s Zoo

Dierentuin helemaal voor de kleintjes. Het heeft vele binnenlandse en wilde dieren die de kinderen meteen herkennen. De dierentuin heeft een speciale kinderboerderij waar de kinderen kunnen knuffeleen met huisdieren als schapen, konijnen, kalveren, varkens en dergelijke. Niet gratis maar zeker de moeite waard als je kinderen van dieren houden.

Discover

Binnenspeeltuin, ontdekcentrum doedingending. Ligt wel wat buiten het centrum

Londen Eye

Niks zo leuk als een rondje in het reuzenrad van londen, staat naast het Aquarium.