In vrijwel elk huishouden met kleine kinderen is wel lego of duplo te vinden, en vrijwel iedereen heeft wel eens met lego gespeeld. Lego gaat echter over leeftijden heen, veel van de dozen zijn zelfs bestemd voor volwassen: een pakket als de imperial shuttle met bijna 2500 onderdelen is wellicht wat veel uitdaging voor je kleine neefje.

 

Voor liefhebbers van Lego zijn er op vakantie diverse mogelijkheden om je te vermaken. Het originele legoland bevindt zich in Billund, geboorteplaats van het lego, midden op het schiereiland Jutland in Denemarken. Google heeft met streetview (met de driewieler, op sommige foto’s is de helm van de fietser in beeld) ook dit park in kaart gebracht, en ja ook de  lego indiaan heeft recht op privacy al is het bluren van gezichten niet helemaal consequent

Legoland Duitsland bevindt zich aan de A8 tussen Stuttgart en München. Wellicht een leuke stop-over op weg naar de vakantie in Oostenrijk of Italië.

Ook redelijk dichtbij is windsor op een uur rijden van londen.

 

Wat verder weg zijn de parken in de Verenigde staten, zowel aan de oostkust in  Florida als in Californië bevinden zich twee vrij nieuwe parken. Florida is dit jaar pas geopend op de satelliet foto’s is het park duidelijk nog in aanbouw.

De Hi-res foto’s van het park in {map  lon=-117.31125500000002 heading=17.4375 pitch=-1.574999999999999 streetzoom=1 zoom=20 link=’Californië’ streeticon=1 type=SAT lat=33.127739} geven een behoorlijk gedetailleerd beeld je kunt heel fraai over het park vliegen.

Het Legoland park in Maleisië open sinds half September 2012. Het park ligt vlak bij Singapore, dus als deze stad je onvoldoende te bieden heeft tijdens een stopover kun je altijd nog even de grens over naar Maleisië en met lego spelen.

Behalve de parken heeft Lego ook een reeks discovery centres, dicht bij huis is er eentje te vinden in Duisburg maar je kunt ook naar Tokio.

 

Alle informtie over de parken is te vinden via legoland.com