Bij veel Nederlanders is de kerstwinkel Käthe Wohlfahrt in Rothenburg ob der Tauber een begrip. Achter de bescheiden voorkant gaat een enorme winkel waar je het hele jaar door kerstartikelen kunt kopen. In hetzelfde pand is ook het duitse kerstmuseum te vinden

Duitsland heeft het niet zo op google streetview, dus voor een verdere blik in de winkel ben je aangewezen op de website.

De grootste kerstwinkel ter wereld is echter te vinden in het plaatsje Frankenmuth, en hoewel dat duits klinkt ligt het in het Amerikaanse Michigan. En Bronner’s Christmas Wonderland is wel met google streetview te bezoeken.

Lijkt er trouwens op dat de opnames deels met Pasen gemaakt zijn gezien de uistalling van paaseieren. De korte broeken en slippers die gedragen worden dragen ook niet echt mee aan de kerstsfeer. Net als Käthe Wohlfahrt is Bonner’s ook een familie bedrijf opgericht door een echtpaar. De winkel past aan de buitenkant ook helemaal in het beeld van Amerikaanse winkels: een grote mal met een flinke parkeerplaats. Maar dan kun je wel het hele jaar door kiezen uit 50.000 producten. De winkel is nt als elke andere amerikaanse supermarkt ingedeeld in secties om te voorkomen dat je helemaal verdwaalt en beschikt over een snackcorner.