Kerstmarkt Berlijn

Berlijn is niet de eerste plek waaraan je denkt om een kerstmarkt te bezoeken. Maar ook de hoofdstad van kerstmarkten land nummer één Duitslan,. heeft diverse kerstmarkten, het kan bijna niet anders.

 

De grootste kerstmarkt van Berlijn is te vinden in het oude centrum van  Spandau website. Van 26 Nov tot 23 Dec 2012 met op elke Woensdag bezoek van de kerstman. Spandau  is goed te bereiken met S en U Bahn.

Kerstmarkt Berlijn Gendarmenmarkt

Van 26 nov tot 31 dec tussen de Franse en Duitse Dom  op de Gendarmenmarkt. website

Ook noemenswaardig zijn de kerstmarkt op de Potsdamer Platz website van 19 Nov tot 26 Dec 2012, in het verlengde van de Kurfürstendamm rond om de Gedächtniskirche website (26 Nov 2012 tot 6 Jan 2013). Of voor kleinere bezoekers de markt van de Alexanderplatz kompleet met trein en sprookjeswereld

 

Erheen

 

Berlijn ligt op circa 500 kilometer vanaf de Nederlandse grens bij oldenzaal, 600 kilometer als u bij Arnhem of Venlo de grens over steekt.

Berlijn is ok uitstekend per trein te bereiken, er is meerdere keren per dag een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam ( schiphol). De reis duurt een uur of zes, perfect voor een stedentrip geen gedoe met parkeren.