Tips

Vertrek

Traditioneel vertrek je aansluitend aan de bruiloft, toch is dat niet zo een goed idee. Naast de voorbereiding van het feest heb je ook nog de reis te regelen. Wil je toch kort na je huwelijk op pad, neem dan toch twee of drie dagen ruimte om alles in rust in te kunnen pakken.

Budget

Je kunt het zo dol maken als je zelf wilt. Stel het budget voor de reis vast tijdens de algehele voorbereiding van de bruiloft, je kunt het geld maar één keer uitgeven tenslotte

Waar heen

Jullie favoriete locatie en wijze van lekker met zijn tweeën vakantie vieren hangt natuurlijk van jullie persoonlijke voorkeur af. Leuk om zeker voor je huwelijksreis eens verder te kijken dan de standaard vakantie locaties. Veel huwelijksreizen gaan naar exotische en tropische bestemmingen. Strand zee lekker eten en drinken spreekt velen aan. Ga in ieder geval ergens heen waar je beide nog nooit geweest bent, kun je het samen ontdekken.

Wat doen

Groepsreizen zijn voor een pas getrouwd stel wellicht niet de beste optie, maar verder staat niet in de weg om ook eens verder te kijken dan je tot nu toe gedaan hebt.

Wellicht is één-twee weken strand en all inclusive echt de ultime vakantie maar denk ook eens na over bijvoorbeeld een combi van strand en safari ( Kenia, Zuid Afrika, Sri Lanka om er een paar te noemen). Vaak is een reis naar een verre bestemming ook te combineren met een stop over bijvoorbeeld in Dubai of Singapore.

Of ga voor een rush : parasailen, bungee jumpen. Of ook zeer fraai een tocht per zee kajak.

Wat ook onvergetelijk is is een duik. Op veel locaties kun je onder begeleiding een zogeheten introductie duik doen, dus zonder duikdiploma.

En wat iedereen eigenlijk eens gedaan moet hebben: ga skinnydippen. Check wel even de locatie, niet zo vervelend als met je blote billen in een Portugees oorlogsschip terecht komen of je geliefde te zijn verdwijnen met de stroming. Daarnaast kun je in sommige landen ernstig in de problemen komen als je betrapt wordt. Landen als Zweden lenen zich hiervoor beter dan een Dubai.

Of plan een dagje wellness tijdens je reis.

En uiteraard plan je ook voldoende tijd om niks te doen.

Planning stap voor stap

 1. Plan het plannen van je reis.  Spreek een moment af dat je er tijd voor hebt.
 2. Stel vast dat je het niet over alles 100% eens zult worden.
 3. Budget?
 4. Hoe lang?
 5. Vliegen of rijden?
 6. Koud of warm?
 7. Strand of binnenland?
 8. Stedentrip of Natuur?
 9. All inclusive of self catering?
 10. Maak een lijstje met activiteiten die ieder wil doen
 11. Met dit lijstje zou het aantal bestemmingen en mogelijkheden als aardig afgebakend moeten zijn. Tijd voor invullen en een compromis  zo hier en daar.
  ( zie stap 2)
 12. Bedenk dat dit niet jullie laatste vakantie samen is, d’r komen nog genoeg kansen.

Vaccinaties en gezondheid

Voor verschillende exotische bestemmingen heb je extra vaccinaties nodig of moeten bestaande vernieuwd worden. Dit moet soms ruim van te voren gebeuren.

Sommige medicijnen, zoals bepaalde Malaria pillen beïnvloeden anticonceptie pillen. ( En bijvoorbeeld deet is heel slecht voor rubber)

Reisdocumenten

Vaak wordt een huwelijksreis ruim van te voren gepland, bedenk dat voor veel landen je paspoort nog een aantal maanden geldig moet zijn bij vertrek. Als je onverhoopt tussen de bruiloft en de reis toch nog een nieuw paspoort moet aanvragen let dan op met de tenaamstelling van (vlieg)tickets. Paspoort en ticket moeten exact overeenkomen anders heb je kans op gedonder.

Controller ook ruim van te voren of je een visum nodig hebt en of je dat van te voren moet regelen of dat onderweg of ter plaatse kan.

Valuta

Vrijwel overal ter wereld kun je tegenwoordig pinnen, toch kan het handig zijn alvast wat lokaal geld of dollars mee te nemen. Soms moet je bij aankomst al een belasting betalen.

Controleer wel of je pasje geschikt is voor het verre buitenland, sommige banken blokkeren pasjes voor gebruik ver weg om skimmen tegen te gaan.

Vraag ook naar hoeveel geld je mag in en uitvoeren.

Reisverzekering

Ga je extreme dingen doen tijdens de vakantie, controleer of je reisverzekering dat dekt

Vertel het

Vermeld bij boeking altijd dat je op huwelijksreis bent, en maak kans op een extra. Hetzelfde bij het inchecken in vliegtuig en hotel.

Kinderen

Die laat je thuis, huisdieren ook

huwelijksreis

reisorganisaties

 • Kuoni huwelijksreizen
  Voor verre reizen of het nu een rondreis door de VS of een verblijf op een bounty eiland is.
 • Eliza was here
  Ook binnen Europa zijn er nog talrijke romantische authentieke plekjes voor een onvergetelijk verblijf, eliza heeft ze.
 • FOX Vakanties
  Kies bij Fox een reis met thema romantisch
 • Club Med
  Vakantie met zijn tweeën in een luxe resort

Huwelijksreis uitbesteden

Een huwelijk is al stevig wat geregel, een huwelijksreis op maat neemt je veel denk en regelwerk uit handen. Bij Kuoni kun je behalve voor kant en klare huwelijksreizen ook terecht voor maatwerk. Daar zijn het specialisten in. Je lkunt je eigen voorkeuren aangeven of je helemaal laten verrassen met een gratis en vrijblijvend reisvoorstel

De mooiste Huwelijksreis bestemmingen