De wolkenkrabbers doen hun naam steeds meer eer aan, op dit moment is de Burj Khalifa in Dubai met zijn 828 duizelingwekkende meters het hoogste gebouw op de wereld. De Maastoren, het hoogste gebouw van Nederland, is met slechts 165 meter maar pietepeuterig. Het hoogste gebouw van west-europa : de recent geopende Shard in Londen is ook maar 244 meter.

De Shanghai Tower een van de grote wolkenkrabbers die op dit moment in aanbouw is en die ergens volgend jaar opgeleverd wordt komt ook maar tot 632 meter.

Maar een topper die de 1000 meter grens gaat passeren komt eraan. Maar het duurt nog tot 2018 tot de Kingdom Tower in Jeddah, Saudi Arabië klaar is met een verwachte hoogte van 1000 meter. De bouw is in April 2013 begonnen.

De oorspronkelijke naam van dit hotel was ‘Mile High’ omdat er plannen waren om een hoogte van een landmijl ( 1600 meter) te bereiken.

In het hotel komt een Four Seasons hotel, apartementen en kantoren. En een platform met uitzicht over de rode zee. Helaas niet op de top maar op 610 meter hoogte en dat is al hoger dan het gross van de gebouwen in de wereld.