Op 1 november ging in Nederland de nieuwste bondfilm Skyfall in première. Opnames voor deze film waren voor een groot deel in studio’s in de Pinewood Studios ( Buckinghamshire ), maar een bondfilm zou geen bondfilm zijn als ook exotische bestemmingen aangedaan werden.

De trailer- en openingsscè6nes zijn opgenomen nabij Adana (spoorbrug) en Istanbul onder andere het Sultanahmet Plein en de Hagia Sophia komen voorbij. Na “From Russia with Love” en “The World Is Not Enough” is dit de derde keer dat Istanboel decor is voor een 007.

De toeristenbureau’s in Istanboel spelen in op de nieuwe film, er zijn diverse tours die je langs de film locaties brengen.

In Schotland neemt Bond M mee op een trip naar Glencoe, zelfde gebied waar ook Harry Potter is opgenomen.

 

Weer verder van huis speelt de film in Shangai China. Waarbij echter de Virgin Active pool in Londens Canary Wharf dienst doet als zwembad van een hotel in Shangai ( ook te zien in de trailer )

 

CC Wikipedia

Het eiland van Bonds tegenspeler de wraakzuchtige ex-agent van MI6 gespeeld door Javier Bardem is Hashima een nu onbewoond eiland voor de Japanse kust (Docu). Het kunstmatige eiland was gebouwd om de ondergrondse kolenmijnen te exploiteren.

 

Bekijk ook eens Filmlocaties De Hobbit