Op fietsvakantie met kinderen kan prima, zelf met de zuigeling in de fietskar, het is voornamelijk een kwestie van doen. Hoe wild is natuurlijk afhankelijk van je eigen kunnen de leeftijd en instelling van de kinderen. Mooi weer helpt heel veel dus zuid europa is een voor de hand liggende keuze. Frankrijk wordt een steeds fiets vriendelijker land. De Loire en Dordogne bieden vlakke routes met veel leuke campings. Denemarken heeft kindvriendelijke campings en het weer kan er prima zijn.

De charme van een fietsvakantie is wel het trekken van camping naar camping. Maar als je voor het eerst op fietsvakantie gaat sta je nogal voor wat aanschaf als je meteen helemaal zelfstandig op pad wilt. En wat  als je het toch niet leuk vindt?

Fietsreisorganisaties hebben vaak trektochten met bagagevervoer dat scheelt slepen en de aanschaf van fietstassen en dergelijke. Een andere optie is met de auto van camping naar camping te gaan en dan vanuit de camping een of meerdere rondjes te fietsen. Met rustdagen ben je dan zo 6-7 dagen op een camping en trek je daarna verder ( en mocht het fietsen je niet bevallen zit je daar in ieder geval niet aan vast)

Een hele leuke organisatie voor fietsvakanties is  Fiets-Fun.nl. Zij hebben fietsvakanties in Spanje, Italië en Zuid Frankrijk. Trektochten met kant en klare tenten.

Eurocamp.nl heeft een campings waar de omgeving zich erg goed leent voor een fietsvakantie. Op sommige is fietsverhuur beschikbaar, al is het wel van belang van te voren na te vragen of kinderfietsen, zitjes en karren beschikbaar zijn.

Fietsvakanties hoeven niet specifiek voor kinderen te zijn, de dagafstanden moeten kloppen en de accommodaties kindvriendelijk. kras , de jong intra en pharos hebben diverse fietsreizen.