De Franse overheid heeft flink geïnvesteerd in het Loiredal, zo is in de afgelopen jaren meer dan 600 kilometer fietspad aangelegd.  Er is onder andere geïnvesteerd in een goede bewegwijzering en veilige fietsroutes en goed fietsvervoer in de trein langs de route. Een garantie voor een heerlijke fietsvakantie langs de Loire.

De Loire is de langste rivier van Frankrijk en voert vanaf de Alpen met een ruime bocht door het centre naar de Atlantische kust. Dat geeft dus wijngaarden, schilderachtige dorpjes en mooie rivieren en uiteraard ook veel mooi aangelegde parken en tuinen in  de tuin van Frankrijk

Veel afwisseling

De indrukwekkendste bezienswaardigheden langs deze fietsroutes zijn de vele kastelen die voor een groot deel  bezocht kunnen worden. De 140 kastelen in het Loiredal te vinden vinden hun oorsprong  voor het grootste deel uit in Renaissance en hebben welluidende namen als Azay-le-Rideau, Beauregard en Chambord. Het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire is door UNESCO in 2000 niet voor niets tot Werelderfgoed verklaard.

Tijdens een fietsvakantie mag een bezoek aan het kasteel van Chambord niet ontbreken, dit kasteel was sinds 1981 reeds te vinden op de UNESCO lijst.
Website
Alle informatie is te vinden op de  website www.fietsen-loire.com en daarnaast is een app beschikbaar! Een geslaagde fietsvakantie begint met een goede voorbereiding.. en waar kan dat beter dan op de Nederlandstalige website van Loire à Vélo? Deze nieuwe website biedt tal van informatie en online routekaarten waar men de Loire à vélo route perfect kan uitstippelen. Daarnaast kan men hier leuke ideeën opdoen voor een vakantie in het Loiregebied.