Expeditie Poolcirkel heeft een vervolg bij de publieke omroep al is het wat warmer: Atlas. Expeditie Poolcirkel zelf verhuist naar RTL 5

Reis programma’s waar kandidaten in verre orden beproevingen ondergaan zijn populair: Wie is de mol, expeditie robinson, Peking expres zijn enkele series die de revue passeerden. In Expeditie Poolcirkel trekken bekende Nederlanders door Spitsbergen of beter Svalbard richting het zuiden via Noorwegen, Finland lkilpisjärvi   en muonio , het noord zweedse jokkmokk  dat ook ongeveer op de poolcirkel ligt, weer naar Noorwegen svartisen tot het eindpunt op de poolcirkel bij vikingen. Het startpunt van de reis ligt boven de poolcirkel dus  een soort terug naar.

Hoe dan ook een kans om vanuit de luie stoel kennis te maken met een aantal bijzondere landen. Op deze pagina een (terug)blik op de verschillende locaties van de expeditie.

De Finale

Eindpunt is het monument op Vikingen island daar staat een monument om de poolcirkel te markeren. De postboten van de hurtigruten passeren hier en de toeristen die een cruise langs de Noorse fjorden maken kunnen zo hun passage beleven.

Kleding

De zorgvuldig afgeplakte kleding is van het Noorse merk Bergans (niet te verwarren met het Britse Berghaus) te koop in de betere buitensportwinkel, online bijvoorbeeld bij bever en leerentveld

De Halve Finale Noorwegen

Het meertje bij svartisen waar het bootje in elkaar geikeead moest worden. Eindpunt is ergens op de gletcher

Zweden

jokkmokk

Aflevering Zweden

In Aflevering 7 gaat de reis door naar Zweden, eindpunt van de tocht door de moerasen en de tocht per raft is net over grens met Finland.

Finland

Deel 6 speelde zich of rond het plaatsje muonio en in het nabij gelegen Nationale Park Pallas-Yllästunturi het meest populair park van Lapland.

Finland

Fin’s lapland is een geweldig gebied vook wandeltochten en winterse sporten.

Het Malla Strict Nature Reserve is een natuur en wandergebied in het drielandenpunt aan het meer van lkilpisjärvi. De boot vaart trouwens nog minder dan eens per uur: Een keer of drie per dag, als er genoeg mensen zijn.

Klik op foto’s in de kaart voor impressies of kijk bijvoorbeeld hier

Zelf stenen schouwen kun je op de berg Saana

Noorwegen

In deel vier weer een uitputtingsslag op de flanken van een berg. De Rundfjellet. Een zoektocht levert meerdere bergen op die zo heten het is ook niet zo een heel creatieve naam rechtstreeks vertaald betekend het ‘ronde berg’. Het viking spel is aan de rand het fjord.

Baard Loeken www.nordnorge.com

Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Noorwegen

In Aflevering drie gaan ze naar Noorwegen, met de zeilboot naar lyngen  nog een beste tocht van ruim 500 kilometer.

Daar  wandelenen kajaken

De bungee jump is op Gorsa Bridge bij Kåfjorddalen. Een nieuwe brug aangelegd voor de wandelaars in dit gebied. Ben je goed in Noors? Meer info over deze strikk hopp 

Spitsbergen

De GPS tocht van aflevering twee was op de Larsbreen of Lars Glacier Even ten zuiden van Longyearbyen en in feite dezelfde locatie als de tocht uit aflevering 1 ( De info op de site van de Avro heeft over ‘ten noorden van Longyearbyen’, dat lijkt niet correct)

In de eerste aflevering beklimmen de kanditaten de Sarkofagen een populaire dachttocht bij Longyearbyen de grote stad ( 2000 inwoners) van Spitsbergen.

CC Wikicommons Longyearbyen

Reisprogramma’s