Veel mensen zeggen dat de reis net zo belangrijk is als de bestemming, maar de meesten gaan toch liever op vakantie dan dat ze reizen. Zonde eigenlijk, want als je het vliegtuig pakt naar een zonnige bestemming, dan mis je zoveel moois onderweg. Soms is een eindbestemming alles wat je nodig hebt voor een goede vakantie. In dit artikel is de eindbestemming Venetië.

Vertrek uit Nederland

Deze reis begint in het midden van Nederland in Utrecht en deze autorondreis naar Italië zal eindigen in Venetië. Via Amersfoort en Arnhem steek je de grens bij Duitsland over richting Oberhausen. Daar rijd je helemaal door naar beneden en dan kom je uiteindelijk in Oostenrijk terecht. Het is een lange rit, dus na een halve dag reizen is Oostenrijk een mooi land om even tot rust te komen.

Korte pauze in Innsbruck

Innsbruck is een van de steden waar je dwars doorheen rijdt. De bekendste bezienswaardigheden in Innsbruck zijn het Gouden Dak, de Domkerk en het Ferdinandeum. Als je hier verblijft omdat je het autorijden even zat bent, kun jij je hier prima vermaken!

De Italiaanse grens over

Bij deze autorondreis ga je de Italiaanse grens over bij Brenner. Sterzing is de eerste grote stad die je daarna tegenkomt. Dit plaatsje is geliefd bij hikers. Je hebt wel wat ervaring nodig, want de meeste wandelroutes in deze Italiaanse bergen zijn vrij pittig.

Wijn en historie

Wanneer je de eerste wijngaarden tegenkomt, weet je dat je in Bressanone bent aangekomen. Hier kun je de wijnen van de streek proeven en een duik nemen in 1100 jaar geschiedenis. Bressanone is een van de oudste steden in Zuid-Tirol en dat merk je aan de prachtige gebouwen en de karakteristieke Italiaanse steegjes.

Musea in Bozen en Trente

Bozen is een stad vol musea. Hier zit onder andere het Museum voor de moderne kunst gevestigd en het Natuurmuseum.

In Trente zit een bekende Italiaanse universiteit en kent musea met bijzondere exposities. In het MART wisselen de exposities redelijk vaak. Kijk dus van te voren even of er een interessante positie is.

Vicenza en Padua

Vicenza en Padova zijn een klein beetje de concurrenten van Venetië als het om de pracht en praal van de stad gaat. Beiden steden hebben net als het bijzondere eiland prachtige gebouwen en kennen een rijke geschiedenis. In deze twee steden krijg je alvast het Venetië gevoel.

Eindbestemming bereikt

Na Padua kun je in een stuk doorrijden naar Venetië. Je kunt deze reis zo lang en zo kort maken als je zelf wilt natuurlijk, maar als je een beetje wilt genieten van het moois wat je onderweg tegenkomt, is het advies om hier minimaal een week voor uit te trekken.

  • Afstand Arnhem Venetie is circa 1200 kilometer
  • Voor Oostenrijk heb je een vignet nodig voor de snelwegen.
  • Net als Frankrijk kennen Italie en Duitsland ook zwarte zaterdagen met topdrukte op de vakantieroutes.