Het vakantieseizoen zit er voor de meeste vakantiegangers wel op, al is het natuurlijk nooit te vroeg of te laat om vakantie te vieren en staat komende periode meer  in het teken van de wintersport.. Maar veel mensen zullen ook al weer vooruit kijken naar het zomerseizoen. Lekker genieten in eigen land op de camping of ver weg met de camper en genieten van je welverdiende vakantie.

Zodra de eerste zonnestralen neerdalen en de temperatuur meewerkt begint het bij veel campinggangers al te kriebelen. Mocht je regelmatig naar de camping gaan dan zul je misschien wel nadenken om een camper te kopen. Een camper geeft je toch veel vrijheid op het gebied van vakantie en vaak kan je je camper indelen zoals jij dat wilt, zodat het toch een beetje al thuis voelt, maar dan op een andere plek. Maar waar moet je rekening mee houden als je een camper wilt kopen? devakantieportal hoopt jou middels een aantal tips verder op weg te helpen.

Als occasion zijn er inmiddels veel verschillende soorten, maten, bouwjaren en merken verkrijgbaar. Maar wanneer weet je nou of je de juiste keuze maakt? Een camper kopen is immers niet zomaar een aankoop, maar voor veel mensen een flinke hap uit de portemonnee. Een nieuwe camper is vaak te duur, maar heeft wel als voordeel dat je deze volledig naar eigen wens kan invullen. Voordelen van een tweedehands camper is dat ze relatief goedkoop zijn en al compleet uitgerust is.

Waar moet je in ieder geval rekening mee houden bij aanschaf

  • Is de camper zwaarder dan 3500kg, dan heb je een ander rijbewijs nodig.
  • Check de kilometerstand in verhouding met het bouwjaar.
  • Is er een onderhoudsboekje aanwezig?
  • Zijn onderdelen voor dit model relatief makkelijk verkrijgbaar?
  • Koop je camper altijd bij een bedrijf aangesloten bij het RDW.
  • Zitten alle voorzieningen er in die jij zou willen?
  • Is er misschien een proefperiode mogelijk om de camper te testen?

Ben je zelf op zoek naar een camper? Of denk er je er over na om een camper te kopen; kijk op autoscout24.nl.