Afhankelijk zijn van het openbaarvervoer is niet in elke stad en streek even prettig. In the outback van Australië zul je weinig metro’s tegenkomen en een busrit in Amerika kan maar zo drie dagen duren. Dan is het toch veel fijner om een auto te hebben zodat je zelf de route kunt bepalen. Dan kun je ook stoppen wanneer je wilt en dat is zeker in warme landen een fijn gegeven.

Een auto huren in Amerika

In Amerika is het veel gebruikelijker om een auto te huren dan in Nederland. Ook Amerikanen zelf huren regelmatig een auto. Je vindt dan ook op bijna elke hoek een autoverhuurder en het is relatief goedkoop. Afhankelijk van de auto die je huurt, want Amerika is natuurlijk het land van de onbegrensde mogelijkheden. Je kunt dus een oude Opel huren en de aller nieuwste Ferrari. Houd er wel rekening mee, dat hoe duurder de auto is die je huurt, hoe hoger de verzekering voor de auto is.

Ontdek Zuid-Afrika met de auto

In Afrika kun je vooral veel Jeeps en terreinwagens huren. Veel wegen zijn er onverhard en bovendien kan er onverwachts een olifant op de weg staan. Zeker als je een leeuw tegen komt, wil je in een stevige auto zitten. Een auto is in de buitengebieden van Zuid-Afrika een aanrader, want het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld.

De mooiste auto route vind je in Australië

In Australië kun je veel backpackers vinden. Een groot deel van het land is woestijn en de afstanden groot, dus een auto is een must. Er gaan wel bussen van en naar steden, maar deze zijn niet echt heel comfortabel. Daarbij is een auto huren in Australië niet duur. De Great Ocean Road is volgens vele reizigers een van de mooiste autoroutes ter wereld.

Een eend huren op Ibiza voor het goede doel

Op Ibiza zijn veel autoverhuur bedrijven te vinden, maar Ducks United is toch wel een van de meest bijzondere. Dit bedrijf verhuurt alleen maar 2CV’s oftewel oude eenden! Het voordeel hiervan is dat je met deze auto wel op geheime onverharde wegen mag komen, waar je met gewone huurauto’s niet op mag. Daarbij gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Max die onder andere voor waterputten in Bangladesh zorgt.