Inmiddels is cycletours alweer operationoneel en verzorgt als vanouds de mooiste fietsreizen. Cycletours is nu onderdeel van Sawadee, zodat de fietsers zich niet bezig hoeven te houden met het verkopen van de tochten maar zich volledig kan richten op de organisatie van de fietsvakanties

Na de financiële problemen een tijdje terug en de overname door de jong intra stopt cycletours er definitief mee:

Met grote spijt zal Cycletours geen fietsprogramma 2015 voor de Nederlandse markt meer uitbrengen. We zagen op korte termijn helaas geen basis meer voor een gezonde bedrijfsvoering. Het is dan ook niet langer verantwoord om door te gaan en we hebben zeer tot onze spijt het besluit genomen om per 31 oktober 2014 geen nieuwe reizen te publiceren.

Hiermee verdwijnt dan toch een icoon van de Nederlandse markt. Terwijl indiviuele actieve vakantie in opkomst zijn is er blijkbaar voor georganiseerde (groeps)reizen geen ruimte meer.

 

in vergelijking tot voorgaande jaren heeft cycletours in 2014 minder reizen in het aanbod. Hiermee is de versnippering minder en is er een veel grotere kans dat de reis ook echt doorgaat. De beste reizen van 2013 zijn ook in het pakket van 2014 terug te vinden, met een aantal nieuwe reizen. Zo is er in 2014 een fietsvakantie naar Vietnam. Daarnaast zijner nu groepsreizen vanuit een standplaats. Comfort van een vaste plek en begeleiding maar wel elke dag kunnen kiezen wat je wilt doen. Voor de jongvolwassen ( 25 – 39 jaar ) zijn er nu aparte reizen, geen pubers en geen betweterige ouderen!. Maar uiteraard zijn er ook tal van familie fietsvakanties voor het hele gezin.

Ga voor alle reizen naar de Cycletours website

Na een moeilijke tijd en een faillissement maakt cycletours met behulp van de jong intra reizen een doorstart. Het nieuwe bedrijf blijft Cycletours heten; het reisprogramma blijft identiek. Het programma voor 2013 staat online gereed.

cycletours heeft zich na de overname weer aangemeld als lid van de ANVR/SGR

Maar nu is iedere boeking ook al gegarandeerd. Huidige boekingen vallen nu namelijk onder de garanties van  De Jong Intra Vakanties.

Cycletours’ vakantieaanbod voor 2013 online: tweehonderdvijftig verschillende fietsprogramma’s voor families, renners, levensgenieters en globetrotters, waaronder veel nieuwe fietsbestemmingen als Corsica, Malta, Washington, Japan, Birma, de Romantische Strasse en zestig andere nieuwe reizen.

Bron : Persbericht Cycletours

Cycletours is specialist in verzorgde groepsfietsreizen met busvervoer. Maar de reiziger werd de afgelopen jaren individueler  en had meer behoefte aan zelfstandige flexibele reizen, fietsreizen die de jong intra bijvoorbeeld aanbied. Bovendien was door het busvervoer de groep grote van groot belang voor het doorgaan van de reis en hadden vakantiegangers te lang onzekerheid over het doorgaan van de reis.