Voor een goede dosis Viking cultuur en een paar kunst- en historische musea moet je in Oslo, Noorwegen zijn. Al deze plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het stadscentrum en met de Oslo-pas ook nog eens voordelig ook. Bovendien zie je dan ook volop Scandinavische architectuur, zowel historische als moderne. De gemakkelijkste en meest voordelige manier om dit alles te ervaren is door een minicruise Oslo te boeken. Met de Oslo-pas kun je je hele reis van alles doen, zonder het gedoe van reserveren en kopen. Met de pas heb je gratis toegang tot 33 musea en attracties, gratis openbaar vervoer binnen vier zones, gratis parkeren in alle gemeentelijke parkeerplaatsen in Oslo gratis toegang tot het openlucht zwembad, een gratis lunch cruise, gratis winterwandelingen, en korting op sightseeing, huurauto, TusenFryd Amusementspark, schaats- en skihuur en speciale aanbiedingen in restaurants, winkels, entertainment en ontspanningsoorden.

Frognerparken

Begin je bezoek aan Oslo in het Frognerpark. Dit is een populair park hartje stad. Er staan heel veel sculpturen en beelden. Als je toevallig in de winter Oslo bezoekt moet je zeker naar Holmenkollen gaan. Deze heuvelachtige locatie ligt ruim 60 km van het stadscentrum en is de beste plek om te spelen in de sneeuw en te sleeën. Drink lekkere warme chocolade of wijn en bezoek het skimuseum als je niet echt zin hebt in avonturen in de kou.

Holmenkollen

Holmenkollen is een van de beroemdste skischansen ter wereld en wel de belangrijkste attractie van Oslo. De schans is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, en in 1952 uitgebreid gerenoveerd voor de Olympische Winterspelen. Holmenkollen ligt 357 meter boven zeeniveau en de springtoren, een van de belangrijkste attracties daar, is nog eens 60 meter hoog. Van daar heb je geweldige vergezichten, helemaal in het rond. Er is daar ook een skimuseum, het oudste ter wereld, dat is gewijd aan de skigeschiedenis die wel zo’n 4000 jaar teruggaat! Holmenkollen ligt in de Marka regio van Oslo en is het hele jaar open voor het publiek.

Norwegian Folk Museum

Liefhebbers van cultuur zijn in de zevende hemel als ze Het Noorse Volksmuseum bezoeken. Ze zullen zich ver terug in de tijd wanen. Het grootste deel van het museum is in de open lucht, maar je kunt de andere delen van het museum in verschillende andere gebouwen ook bezoeken. In dit museum kun je zien hoe de mensen in deze streek leefden en hun dagelijkse bezigheden deden, van de 16e eeuw tot de moderne tijd.

De toerist kan de geweldige natuurlijke landschappen van de stad bezoeken, sight seeing tours doen en meer te weten komen over de historie en cultuur van het land. Om die redenen mag je Oslo niet missen. De Oslo-pas is geldig in alle attracties en geeft je recht op ongelimiteerd vervoer in de metro, bus, tram, lokale treinen en de veerboot naar de eilanden. Ervaar Oslo op de beste manier. Heel veel cruisemaatschappijen bieden goedkope cruises als last minute aan. Als je op korte termijn met vakantie kunt, kun je je voordeel pakken met deze fantastische hutprijzen.