Cesme is de nieuwste ontdekking van de toeristische industrie in Turkije. Het plaatsje ligt op zo’n 80 kilometer te westen van Izmir en staat bekend om haar azuurblauwe zee en onontgonnen natuur. Op enkele kilometers ligt de historische stad Alacati. Doordat het toerisme in Cesme nog niet al te ver ontwikkeld is, geniet u hier van rust en een authentieke omgeving. Bijkomend voordeel zijn zéér scherpe prijzen van de hotels Mi Playa en Premier Solto.

Attracties in de omgeving

Cesme staat bekend om haar warme thermale bronwater. Een bezoek aan de bronnen hoort dan ook standaard bij een bezoek aan Cesme. Het kasteel/museum van Cesme mag eveneens niet ontbreken. Spectaculair is de fontein bij het kasteel uit 1508. Een tweede fontein ligt in het centrum van de stad, namelijk de Governor Sadiq Bey Fountain uit 1885. Interessante bestemmingen zijn verder de jachthaven, het nabijgelegen Alacati en het Griekse eiland Chios dat schuin tegenover Cesme ligt.

Stranden van Cesme

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we hieronder een aantal foto’s van de stranden in Cesme voor u op een rijtje gezet.

Premier Solto & Mi Playa

Corendon zet sterk in op Cesme als nieuwe bestemming. Zodoende heeft de touroperator Hotel Mi Playa en Premier Solto aangeschaft. Zeker in de eerste maanden van 2014 zijn de prijzen voor beide hotels daardoor zéér scherp. Een week all inclusive in Hotel Mi Playa kost tot en met midden juni slechts 299,- euro per persoon. Premier Solto is iets duurder, uitgebreider en luxer. Prijs- kwaliteitverhouding blijft echter zeer in orde.

Lees meer over Hotel Mi Playa en Premier Solto.