Na Expeditie Poolcirkel gaat Lauren Verster vanaf 26 augustus 2013 met twee groepen BN’ers op pad in Marokko. In het Programma Atlas reizen ze 600 kilometer over de oude handelsroute. De tocht begint midden in het opgedroogde meer van Iriki aan de rand van de Sahara over het atlasgebergte naar <a.

Sahara Woestijn

En hoewel je Marokko wellicht voornamelijk associeert met relaxen bij muntthee en buikdansen zullen de deelnemers het nodige te verduren krijgen.

Aflevering 6

Aflevering 5

Agdz midden in Marokko waar de deelnemers overnachten. (tips over het hotel zijn welkom) Route van begin  einde waarbi slecht te zien is of het om 30 40 Noord ( zuidelijk van Agdz of 30 46 noord gaat ( noordelijk van Agdz) voor het routeverloop is het logischer als de tocht de noordelijke is.

Aflevering 4

De coördinaten waren in aflevering 4 moeilijk te lezen, deels zelfs weggeveegd. Concept van het programma is inmiddels ook duidelijk, er is sprake van een vast stramien:

  1. lange herhaling van de vorige keer.
  2. zeurende en ruziënde derderangs BN’ers, waarbij opgemerkt dat de meeste deelnemers actuers/artriesten zijn de vraag is hoe erg het allemaal in scene gezet is
  3. spel waarbij een voordeel te halen is
  4. voice over die ervan overtuigd is het echt voordeel is.
  5. zeurende en ruziënde derderangs BN’ers
  6. lange tocht door de woestijn waar het voordeel ernstig tegenvalt
  7. voice over die ervan overtuigd is dat het spannend is.
  8. zeurende en ruziënde derderangs BN’ers
  9. voice over probeert nog maals de indruk van spanning te wekken

tussen elk punt is dan nog een sub toe te voegen: terugblik, vooruitblik en verwijzing naar de website.

Aflevering 3

eindpunt race aflevering 3 : Affra in de provincie Zagora

Aflevering 2

Eindpunt van aflevering twee is bij m hamid el ghizlane. Als de coordinaten op de kaart kloppen kom je uit in een ruine wat overeenkomt met de beelden op televisie. De deelnemers zijn dan het eigenlijke stadje eerder gepasseerd. Verklaart ook de auto’s die je op de achtergrond kunt zien rijden.

Aflevering 1

De coördinaten van de start en finish van aflevering 1 zijn niet zo heel goed te lezen. Het lijkt op 29°49.48N en 5°58.20W en 29°49.0N en 6°1.5W wat neerkomt op ongeveer 5.5 kilometer lopen. Als iemand de tekst beter kan lezen? graag!

BN’ers:

Laura Dekker (het zeilmeisje), Johnny Kraaykamp jr., Iris Kroes, rapper Darryl, Inge Ipenburg, Robert de Hoog

Wanneer

Vanaf maandag 26 augustus 10 weken lang om 20:30 bij de AVRO

Prachtig filmpje marokko

Niet gerelateerd aan het programma atlas maar toch een mooie introductie van Marokko is onderstaand filmpje