Update 27 september

Het reisadvies naar Egypte is inmiddels versoepelt. Reizen naar de rode zee en golf van Akaba worden niet langer ontraden. Ook vliegen via Cairo is geen probleem meer. Advies is wel bezoek aan Egypte te beperken tot de resorts in steden als harm-el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam en geen excursies daarbuiten te ondernemen

De onrusten in Egypte houden nog steeds aan, de grote vakantieplaatsen als Sharm El sheikh lijken op dit moment nog veilig maar je weet niet of ook daar de vlam in de pan slaat. Als je Egypte wilt verkennen bijvoorbeeld om een van de vele culturele schatten te bewonderen kom je hoe dan ook midden tussen de mensen terecht. Het reisadvies van de overheid is nogal vaag, maar eigenlijk moet je op dit moment niet naar Egypte willen, vervelend voor de bevolking ter plaatse die inkomsten mis lopen maar je wilt tijdens je vakantie niet in een burgeroorlog terecht komen.

Zijn er alternatieven? Mensen gaan op vakantie naar Egypte voor de cultuur, de zon, de all inclusieve vakanties en om te duiken.

Cultuur en rondreizen

Uiteraard kun je voor een rondreis door Egypte of een Nijlcruise alleen in Egypte terecht, alternatief voor vergelijkbare cultuur in de regio zou Jordanië kunnen zijn, of maak kennis met de Arabische wereld in landen als Marokko of Oman.

Zonvakantie en All inclusive

In het najaar kun je in veel landen rond de middellandse zee terecht voor aangenaam weer bij een all inclusive resort, denk aan Turkije, Tunesië, de Canarische Eilanden. In de wintermaanden zul je al verder weg moeten bijvoorbeeld Gambia of de Kaapverdische Eilanden. Ook de Cariben bieden in de winter warmer weer dan de landen rond de middellandse zee. Zie ook Zonvakantie in Maart

Duiken

Om het kort door de bocht te stellen: alternatieven voor de prachtige en goedkope duikmogelijkheden rond de rode zee zijn er niet. Uiteraard zijn er heel veel mooie duikplekken op de wereld maar je bent dan vrijwel altijd duurder uit, denk aan Zuid-oost Azië zoals Thailand wat nog relatief goedkoop kan of Bonaire.