Turkije wordt ieder jaar populairder als vakantieland. Afgelopen jaar kozen al zo’n 1,2 miljoen Nederlanders voor een vakantie in het zonnige land. Met name de badplaatsen worden erg goed bezocht. Het welbekende all inclusive concept is een van de voornaamste redenen van de populariteit. Het concept houdt in dat – naast het verblijf – ook het eten en drinken vooraf wordt betaald. Op deze manier heeft u een vakantie zonder zorgen over geld en zonder remmingen. Een bijkomend voordeel zijn de scherpe prijzen.

Aan de Turkse kust staan letterlijk vele honderden all inclusive hotels. In dit artikel beschrijven we drie van de meest populaire all inclusive resorts in Turkije. Stipt op één staat het welbekende Miracle Resort aan de kust van Lara. Onze nummer twee is het splinternieuw Titanic Deluxe Belek aan de rivier de Bezgot. En op de derde plek staat Hotel Club Paradiso in Alanya. Laatstgenoemde is écht met name onder Nederlanders erg populair.

Miracle Resort

Het Miracle Resort is een van de meest bekende all inclusive hotels van Turkije. Het 5 sterren hotel ligt aan de kust van het plaatsje Lara. Het centrum en de luchthaven liggen op zo’n 10-15 kilometer van de accommodatie. Het complex is grootschalig en van alle gemakken voorzien. Op culinair gebied kunt u genieten van een ruim buffetrestaurant met lokale en internationale specialiteiten. Tevens is er de gelegenheid om á la carte te dineren in het Turkse, Mexicaanse, Italiaanse of visrestaurant.

Direct voor de deur van het Miracle Resort ligt het grootschalige hoofdzwembad. Bij slecht weer kunt u ook gebruik maken van het zwembad binnen. Op het complex zijn verder diverse sportfaciliteiten, een uitgebreid wellnesscentrum, vijf bars en talloze services aanwezig. Het all inclusive concept bestaat uit ongelimiteerde drankjes, buffetmaaltijden, snacks, ijs, koekjes en frisdrank uit de minibar. Het Miracle Resort is voor haar goede service beloond met de Travellife Gold Award.

Titanic Deluxe Belek

Hoewel Titanic Deluxe Belek pas op 15 april 2013 haar deuren opende is het nu al duidelijk dat het een absolute topper is. Een jaar lang werkten 1800 man praktisch non-stop om het 175.000 m2 grote complex gereed te krijgen voor het toeristisch seizoen van 2013. Het vele werken heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen. Titanic Deluxe Belek is voorzien van 11 zwembaden, 7 restaurants, 600 kamers, 12 bars en nog veel en veel meer. Niet voor niks hebben al vele Nederlanders gekozen voor een verblijf in het hotel.

Titanic Deluxe Belek staat garant voor waterplezier voor het hele gezin. Voor de deur van het hotel vindt u het 7957 m2 grote hoofdzwembad met het zonneterras. Tevens is er een zoutwaterzwembad, een waterpark met glijbanen, binnenbad, privézwembaden voor de luxere verblijven en een Olympisch zwembad. Kinderen kunnen gebruik maken van het familiebad, de activiteitenpool, het binnenzwembad en het aparte kinderbad van 467 m2. Nog meer waterplezier is mogelijk aan de rivier de Bezgot of aan het strand. Laatstgenoemde is bereikbaar met het shuttlebusjes van het hotel.

Op culinair gebied kunt u standaard terecht in het hoofdrestaurant. Deze is opgesplits in zes verschillende delen: electic, Turks, Italiaans, classic, modern en kinderen. A la carte dineren kan in het barbecue, Italiaans, vis (2x), Turks en viprestaurant.

Club Paradiso Alanya

Dit hotel staat niet per se bekend om haar geweldige faciliteiten, maar meer om de onderlinge sfeer tussen de overwegend Nederlandse bezoekers. Het hotel draait in grote mate om terugkerende bezoekers en zodoende is het iedere zomer opnieuw een feest in Club Paradiso Alanya. Uiteraard zijn de ligging, de faciliteiten, kamers en het personeel hier uitstekend. Desondanks maakt de sfeer het tot zo’n aantrekkelijke bestemming.

Club paradiso Alanya